SplitCity Magazine

View Original

Fire tiår med graffiti i Asker

Graffitikunst og street art i Norge har lenge vært en levende del av bybildet, og Asker er intet unntak. Fra midten av 80-tallet har graffitikunst i Asker utviklet seg fra å være en undergrunnsbevegelse til en anerkjent kunstform. Fra 4. mai til 25. mai vil denne reisen bli feiret i en unik gatekunstutstilling på Kafé Dånøts, i regi av Asker kunstforening. 

Åpningen av denne spennende graffitiutstillingen finner sted torsdag 4. mai kl 17.00. Utstillingen vil fremheve utviklingen av graffitikunst og street art i Asker og Norge, og vil presentere verk fra noen av Norges beste graffiti- og gatekunstnere.

Inspirert av populære filmer som Beat Street og Style Wars, begynte en generasjon unge, kreative sjeler på 80-tallet å uttrykke seg gjennom graffitikunst i Askers gater. Gjennom 90- og 2000-tallet har miljøet vokst og utviklet seg, med nye kunstnere som bringer friske impulser og teknikker til street art-scenen.

Selv om spraybokser alltid har vært, og fortsatt er, det mest brukte verktøyet, har street art-kunstnere også tatt i bruk verktøy som tusjer, stenciler, pensler, kollasjer, print og digitale teknikker. Denne utviklingen blir tydelig fremstilt i utstillingen, som vil vise et bredt spekter av både teknikker og uttrykk.

Les også: Oslos ungdom får kreativ sommeropplevelse med graffitikurs på Sommerskolen

Utstillingen vil vise arbeidene til flere lokale gatekunstnere, inkludert Thomas Stønjum og Børge Brekke, som begge har vært aktive graffitimalere i Asker siden 80-tallet. Også Halvor Harsem, kjent som Kong Halvor, og Alex S. Abrahamsen vil være representert. I tillegg vil kunstnere fra nabokommunene Drammen, Bærum og Lillestrøm, inkludert Fru Bugge, Fredrik Olsen, og gatekunst-trioen DUER, bidra til utstillingen.



Denne gatekunstutstillingen i Asker er en feiring av en kunstform i konstant utvikling, og er en mulighet til å utforske street art i Norge på nært hold. Det er en unik mulighet til å dykke dypere inn i gatekunstens rike historie, og forstå hvordan street art og graffitikunst har vokst, utviklet seg, og beriket vårt lokalsamfunn.

Lokasjon: Kafè Dånøts, Strøket 8, 1383 Asker

Utstillingen er åpen fra 4-25 mai. 

See this form in the original post