En sann kontemporær gatekunstner

I alle områder rundt kunst finnes det et knippe som selv innenfor et kreativ felt fremstår som spesielt avant-garde og gatekunsten er intet unntak. Innenfor et allerede spisset felt med klare normer og sub-sjangre finnes det et par aktører som konstant pusher ideen gatekunst og dens tolkninger fremover. En av disse er Sling, en visuell mester av en artist.

Feilsling3.jpg

Tekst: Elisteinar Tenga

Foto: Henrik Sporsheim


Lokasjon: Møllergata 19


 

Det hele startet med hennes mors maleri av magnolia blomster på en gullkantet tallerken. Det gylne, glitrende og skjønne fanget hennes interesse og var starten på en lidenskap som ingen ende tar.

Den Oslo-baserte kunstneren ser gatekunsten som menneskelig kommunikasjon i dens reneste form: en ung kultur av og for den nyskapende ungdom. En reaksjon mellom asfaltjungelen og oss som tramper den i hjel.

 

Gjennom inspirasjon fra norsk rosemaling maler hun todimensjonale blomstermønster. En dekorativ folkekunst med utspring i de landlige dalene I Norge. Noe hun anvender med sprayboks, akrylmaling eller illustrasjon og som kan manifestere seg i hennes diktning.

I løpet av hennes seks år bak sprayboksen har hennes stil blitt en med abstrakt, to-dimensjonal form med et floralt motiv. Ett hybrid verk med referanser til rosemaling tradisjonen, gjennom malingsslag av C og S form. Fargene er ofte sterke, varme med en forkjærlighet for neon arrangert i rene linjer.

 
 

Mennesker som våger å bli sett. Den autentiske skikkelsen, de som beveger seg med panache. De vakre blomstene i blomsterengen som vår by. Det er disse som virkelig setter Sling i gang og inspirerer til nye verk. Disse er det for henne essensielt og igjen dele med offentligheten, for hun mener at uten denne diskursen mister en gleden ved å dele kunst.

For kunst handler om en felles opplevelse. Med dette som drivkraft har hun to ganger fått i oppdrag av Statsbygg om å male store midlertidig kunstverk, både som en del av Nasjonalmuseet og Regjeringskvartalet sin utvikling.

 

Oppdag gatekunsten i Oslo med vårt interaktive gatekunstkart 

Det er med denne lidenskapen hun sier at kunsten valgte henne og ikke omvendt. Det var ikke et valg å skulle drive på med dette, det var rett og slett en indre dreining som ikke kunne stoppes. Det var bare motet til å gå i mot sosiale konvensjoner som tok litt tid å finne.

Men nå rår en kreativ kollektiv tilstedeværelse som gjennom kunsten kultiverer frihet, kjærlighet og takknemlighet. Kunne et kunstverk illustrert hennes virke og lidenskap for kunsten, hadde det vært «The Garden of Earthly Delights» av Hieronymus Bosch. En tryptyk i olje fra det 14. århundre som spraker av selvforherlig fantasma.

 

Veggen som er vist i denne artikelen kan du se utenfor Møllergata 19 i Oslo. Et modernistisk verk, som med sine abstrakte former fanger fantasien og setter den løs med ny vitalitet.

 
 

Denne artikkelen er skrevet i forbindelse med prosjektet “Visit Street Art“, et ambisiøst prosjekt hvor SplitCity Magazine i samarbeid med Kulturrådet og VisitOslo kartlegger noen av høydepunktene i Oslos gatekunst bilde ved hjelp av QR-koder og digital markedsføring.

Utforsk vårt interaktive gatekunst kart med tilgang til informasjon om veggmaleriene i ditt nærområde og kunstnerne bak – ta på gode sko og gjør deg klar til et galleribesøk utenom det vanlige!

 

 

Trenger din vegg urban kunst?

Send oss en e-mail, så setter vi deg kontakt med kunstnerene du leter etter.

 
Forrige
Forrige

Provokatøren AFK

Neste
Neste

Hvitsnipp møter gatekunst