Lekernveggen blir Oslos nye lovlige graffitivegg

Workshop-pa-Marienlyst-28.09.2020.jpg

Bydel St. Hanshaugen åpner Lekernveggen, Oslos tredje offisielle lovligvegg for graffiti. Opprettelsen av Lekernveggen markerer et viktig skritt i bydelens gatekunstplan, som har som mål å fremme mangfoldige kunstuttrykk i byens offentlige rom.

Gjennom mange år har det kun vært to permanente offisielle lovligvegger i Oslo; skateparken i Gamlebyen og veggen i bunn av Thorsovparken på Sagene. Men i fjor dukket det opp enda tre lokasjoner i Oslo i form av veggplater oppsatt i trekantformasjon, plassert sentralt i byen. Disse ble oppført som midlertidige lovligvegger i regi av Bydel St. Hanshaugen.

Men denne uken tok Bydel St. Hanshaugen skrittet videre. De åpnet nettopp Lekernveggen – Oslo sin tredje permanente og offisielle lovlige graffitivegg – på skaterampen ved Marienlyst skole og Lekern fritidsklubb.

Den offisielle åpningen ble gjort i forbindelse med bydelens gratis høstferieaktiviteter, mandag 28 september, hvor det ble arrangert gatekunstworkshop for barn og unge i samarbeid med Urbant Verksted. Dette er en workshop som introduserer og kurser barn og ungdom i hvordan man bruker sprayboksen som et maleverktøy for kunstnerisk utfoldelse.

Lekernveggen blir et av flere tiltak som er nedfelt i bydelens gatekunstplan med formål om å legge til rette for mangfoldige kunstuttrykk i bydelens byrom. Noe bydelen håper kan bidra til en mer mangfoldig kulturbydel og være en god anledning for medvirkning til byutvikling for barn, ungdom og andre interesserte i nærmiljøet.

Foto: Don Reyes 

Forrige
Forrige

Rex Inferis

Neste
Neste

Graffitikunst og Korona-sommer.