Pride Action pryder Bergen

Pride Minister av Hammer. Foto: Øistein Jakobsen / Street Art Bergen

Pride Minister av Hammer. Foto: Øistein Jakobsen / Street Art Bergen

Helt siden en pride-piece i Bergen ble vandalisert har det kokt i byens gatekunst miljø — og et helt nytt prosjekt har vokst frem.

Omtrent samtidig som vandaliseringen av pridepiecen, kom nyheten om at ett pride flagg hadde blitt brent. Om det var noen direkte sammenheng eller ikke, er vanskelig å stadfeste. Men én episode er uansett én for mye, og gatekunstnerne i Bergen reagerte sterkt. Ordet spredte seg raskt og ballen begynte å rulle.


Det var slik det nye prosjektet “Pride Action 2021” raskt og spontant ble satt i gang i Bergen denne sommeren.

Prosjektet engasjerer majoriteten av de mere enn 75 aktive gatekunstnerne i Bergen, som i forbindelse med prosjektet skal skape kunst i byens gater for å markere sin støtte for Pride og homofiles rettigheter.


– Både lovlige og ulovlige prosjekter er planlagt eller allerede satt i gang, sier en av prosjektets talspersoner Øistein Jakobsen fra Street Art Bergen.

– Flere av byens lovlige vegger skal males med pride som tema. Det blir flere muraler. Og ikke minst stenciler. Så pride kommer til å vises. Kanskje noe for andre byer å ta etter? spør Jakobsen, som oppfordrer gatekunstnere i andre deler av landet til å vise sin støtte via veggene i sin egen by.


Prosjektets første arbeid, med tittel “Pride minister“, ble malt av gatekunstneren Hammer og karikerer den Ungarske utenriksministeren Péter Szijjártó. Arbeidet er en kommentar til den strenge anti-homofile politikken som landet fører.

Hvis du ønsker å se arbeidet Pride minister i virkeligheten, så er verket å finne på sørenden ved Kronstad DPS i Bergen.

Gatekunstneren Hammer maler piece “Pride Minister” i Bergen. Foto: Øistein Jakobsen / Street Art Bergen

Gatekunstneren Hammer maler piece “Pride Minister” i Bergen.
Foto: Øistein Jakobsen / Street Art Bergen


Så du noe interessant?

Hvis ønsker å komme i kontakt med noen av aktørene eller kunstnerne nevnt i denne artikkelen, send oss gjerne en e-mail så setter vi deg i kontakt.

Forrige
Forrige

Noguchi løfter Bjølsen grafisk

Neste
Neste

Gatekunstnere gir Løkka nye farger